2 Ekim 2013 Çarşamba

Çit Sarmaşığı


ÇİT SARMAŞIĞI -CONVOLVULUS SEPİUM
Diğer İsimleri: Ak Sarmaşık
Kullanılan Kısımları : Çiçekli dalları ve kökü
Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı:
Çiçekli dalları ve bilhassa kökü safra söktürücü, müshil, idrar ve ter söktürücü, mide ve bağırsak nezlesinde çok faydalıdır. Ateş düşürücüdür. Kabızlığa karşı kökleri toz haline getirilir, günde 2 çay kaşığı içilir. Uzun müddet kullanılmamalıdır.
Zatürreye karşı kurutulmuş çiçeklerinden yapılan çaydan günde 3 fincan içilir.
Haricen Kullanılışı: Yorgun ve sızlayan ayaklara çiçekleri ezilerek elde edilen suyu sürüldüğünde acılarını dindirir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder